Bisnode-tanusitvany 2022OM Bronz fokozatú életmentő

Spiratec

FIGYELEM! A motor konstrukciók eltérőek, ezért azt javasoljuk Önöknek, hogy a centrifugál szűrőjük szerviz élettartamának meghosszabbításához körültekintően mérjék fel lehetőségeiket. Amennyiben kérdésük merülne fel, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a Fleetguard képviselőjükkel.

Spiratec 1

A CS41011 olajiszap tároló képessége 1 liter. Fontos megjegyezni, hogy az olajiszap sűrűsége 1,0-tól 1,5 g/cm3-ig változhat. A sűrűség eltérések miatt, amikor a szűrő teljesen megtelik, a tömeg 1,5 és 2 kg között változhat. Egy 1,25 g/cm3 átlagos sűrűséget figyelembe véve, a hátoldalon lévő táblázat mutatja a centrifugál forgórész telítettségét.

Nagyon fontos, hogy a motor Eredeti Berendezés Gyártójának a szűrő cserével kapcsolatos javaslatai, valamint a centrifugál szűrő használatára vonatkozó útmutatókban leírtak legalább az első szerviz intervallumban betartásra kerüljenek. A CS41011 meghosszabbított szerviz élettartamának felméréséhez kövesse az alábbiakban leírt lépéseket:

1. Az első szerviz intervallum végén távolítsa el a centrifugál forgórészt és cserélje ki egy új forgórészre.

2. Az eltávolított centrifugál forgórészt fejjel lefelé helyezze egy olyan edénybe, amelybe a forgórész által összegyűjtött olaj lecsöpöghet és az eldobásig megfelelően tárolható.

3. 15 perccel az olaj lecsöpögése után mérje meg a használt forgórész súlyát és a mért értéket hasonlítsa össze az alábbi táblázattal, annak megállapításához, hogy az első szerviz intervallum után mennyire telt meg az egység. (A táblázat csak a Fleetguard CS41011 centrifugál forgórészhez alkalmazható.) Ez meg fogja Önnek mutatni, hogyan lehet az Ön centrifugál forgórészének szerviz intervallumát meghosszabbítani.

Például, ha egy 500 órás szerviz intervallum után az eltávolított centrifugál súlya 1.100 gramm (a telítettség 50%-nál kevesebb), akkor a centrifugál szűrő szerviz intervalluma 1.000 órára növelhető.

Az egység telítettség vizsgálatának egyik lehetséges módja az, hogy óvatosan ketté kell vágni a forgórészt a belsejében összegyűjtött szennyeződés vastagságának ellenőrzéséhez. Amennyiben ezt a módszert választja, legyen körültekintő a vágási művelet alatt, mivel a forgórész szintén tartalmazhat forró olajat, ami égést vagy sérülést okozhat. Amint a mért vastagságot összehasonlította az alábbi táblázattal, a forgórész szétvágott részeit a helyi/területi szabályoknak megfelelően kell megsemmisíteni.

Spiratec 2