Bisnode-tanusitvany 2022OM Bronz fokozatú életmentő

Hűtőfolyadék

A hűtés nélkülözhetetlen

Egy nagyteljesítményű dízelmotor alkatrészei – ha nincsenek megfelelően hűtve működés közben – akár 2000°C-ra is felmelegedhetnek, és ez elég meleg ahhoz, hogy megolvadjanak.

Valójában az üzemanyag révén bevitt energiának egyharmada hőenergia és csupán egyharmada alakul át mechanikai energiává. A termelődő hőt el kell vezetni, ellenkező esetben a motor nem képes üzemszerűen működni.

Tehát a motor problémamentes működéséhez jól méretezett hűtőrendszer, megfelelő védelmet nyújtó adalékolt hűtőfolyadék, valamint karbantartó töltettel rendelkező hűtőfolyadék-szűrő szükséges.
Ez a kulcsa a motor megbízhatóságának, tartósságának és az üzemeltetési költségek csökkentésének.

Éljen sokáig a motor

Minden flottatulajdonos tudja, hogy milyen fontos a motor számára a rendszeres olaj-, és szűrőcsere. De ilyenkor a fő figyelem a levegő, motorolaj és üzemanyag szűrésre irányul.

A motor hűtőrendszerének rendszeres és alapos karbantartását általában nem tartják fontosnak. Ebből adódóan, magas költségekkel járó meghibásodások jelentkezhetnek.

A kutatások kimutatták, hogy a nagyteljesítményű dízelmotor összes meghibásodásának 40 %-a közvetve vagy közvetlenül visszavezethető a hűtőrendszer nem megfelelő karbantartására. Ez a szám tisztán jelzi, hogy a hűtőrendszer karbantartása elengedhetetlen feladat.

Hűtőfolyadék 01Hűtőfolyadék 02Hűtőfolyadék 03Hűtőfolyadék 04Hűtőfolyadék 05Hűtőfolyadék 06Hűtőfolyadék 07Hűtőfolyadék 08Hűtőfolyadék 09Hűtőfolyadék 10Hűtőfolyadék 11Hűtőfolyadék 12Hűtőfolyadék 13Hűtőfolyadék 14Hűtőfolyadék 15Hűtőfolyadék 16Hűtőfolyadék 17Hűtőfolyadék 18