Olajszűrés – Részletesen – Olajszűrő csere

Tisztelt Látogató!
Vásárlással és termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel keresse bizalommal ügyfélszolgálatunkat!
Elérhetőségeinkért kattintson ide

HOGYAN CSERÉLJÜNK OLAJSZŰRŐT?
Olajszűrők cseréjénél nagyon fontos, hogy kövessük a gépre vonatkozó gyártói előírásokat a nyomás, vibráció és a szűrő súlya miatt. Felszereléskor mind az alacsony, mind a túlzott meghúzási nyomaték üzemeltetési problémákat okozhat. Nem megfelelő alkalmazás esetén bekövetkezett meghibásodásért a Fleetguard nem állal garanciát.
Alacsony meghúzási nyomaték
Nem megfelelő meghúzási nyomaték a szűrő lecsavarodásához vezethet, lehetővé téve a kenőolaj szivárgását a tömítésnél. Az így keletkező olajveszteség a motor meghibásodását eredményezheti.
Nagy meghúzási nyomaték
Túl nagy meghúzási nyomaték esetén a szűrő eltávolítása okoz problémát. A nagy nyomaték hatására megrepedhet a szűrőház, folyamatos olajveszteség keletkezik, amely szintén a motor meghibásodását eredményezi.
Olajszűrők felszerelésénél az alábbiakat kell figyelembe venni:
1. Távolítsa el a régi szűrőt. Amennyiben szükséges használjon szűrőfogót.
2. Tisztítsa meg a tömítő felületet a szennyeződésektől, tömítés maradványoktól.
3. Ellenőrizze, hogy a menetes csonkon található menet kifogástalan állapotban van-e. Nem megfelelő minőségű menet esetén vibráció hatására a szűrő meglazulhat és kenőolaj szivárgás keletkezhet.
4. Vékony rétegben tiszta olajjal kenje be az új szűrő tömítésének felületét. (Ne használjon kenőzsírt, mert szivárgást okozhat!)
5. Amennyiben a szűrőn meghúzással kapcsolatos utasításokat talál, figyelmesen tanulmányozza át őket.
6. Amennyiben a szűrő elhelyezése lehetővé teszi, töltse fel az új szűrőt a gyári előírásoknak megfelelő olajjal.
7. Csavarja fel az új szűrőt, amíg a tömítés nem érintkezik a tömítő felülettel a szűrőfejen.
8. Jelölje össze a szűrőt és a szűrőfejet, hogy azonosíthassa azt a pontot, ahol a tömítés először érintkezik a fejen lévő felülettel.
9. Fordítson még annyi fordulatot a tömítés érintkezésétől, amennyit a szűrő oldalán lévő utasítás előír. Utasítás hiányában a berendezés gyártójának előírásait kell figyelembe venni.

10. Indítsa be a berendezést és ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás a tömítés és a szűrő körül.